Naar school

Lukasvan3L
Geschreven door Lukasvan3L op

Nog een maand, dan wordt Floris vier jaar oud. Dan gaat hij naar school. Nou wil ik niet Hester haar problemen op Floris projecteren, maar ik denk dat het zeker niet verkeerd is om een groeiend kind wat minder in aanraking met WiFi en andere straling te laten komen.

Daar zijn al veel ervaringsverhalen over. Bijvoorbeeld de Bernard Lievegoed School in Maastricht die over is gegaan op ecowifi. Maar ook een hoop vrijescholen zijn wifi-loos.

Enkele wifivrije scholen op de kaart

En er zijn ook een aantal landen om ons heen waar het door de overheid aangepakt wordt. In heel Frankrijk mogen mobieltjes niet op scholen gebruikt worden, en het Belgische Gent weert Wifi uit kleuterscholen en crèches

Ik werd er sterk aan herinnerd toen ik op onderzoek was bij een potentieel huis, en langs de dichtstbijzijnde school kwam. Daar stond op nog geen 100 meter afstand een zendmast.

Een zendmast op 100m van de school af
Waar een fikse straling vanaf komt, volgens mij trouwe metertje...

Tegen de tijd dat we een nieuw huisje hebben gevonden ga ik eens in gesprek met Floris zijn nieuwe school. Om het over bekabeld internet te hebben, of in ieder geval stralingsarm WiFi.

Meer info hierover

Interview met vrijeschool De Meander in Nijmegen (volledige website):

En een informatief filmpje uit Australie: